četvrtak, 2. siječnja 2014.

Nešto o AFFILIATE MARKETINGU...

Razvojem interneta klasični je marketing dobio nove prostore za širenje, ali je upravo mrežni marketing doživio pravu eksploziju.
To se dogodilo zbog jednog izuma koji je sustav učinio automatiziranim i lakšim za poslovanje. Taj izum se naziva AFFILIATE LINK
Affiliate link je jedinstven URL kod, koji se automatski dodjeljuje svakom kupcu/suradniku prilikom njegove registracije u poslovni sustav i kada se god netko registrira putem Vašeg linka on automatski postaje Vaš kupac/suradnik i dobiva svoj link kako bi mogao dalje širiti posao. 

Ti kupci/suradnici koji su se registrirali putem Vašeg linka nazivaju se Vaši AFFILIATES ili REFERALI (REFERRALS), a Vi ste njihov SPONZOR ili REFERRER (nemojte to brkati sa terminom sponzorstva u nekim drugim značenjima npr. sportskim sponzorstvom).
Zarada se također dijeli automatski unutar affiliate sustava kompanije.
Takav se dakle poslovni sustav često naziva AFFILIATE MARKETING.




Pored lakše registracije novih kupaca/suradnika i lakše distribucije zarade postoji još jedna stvar koja affiliate marketing čini najboljim mrežnim marketingom, a to je GLOBALIZACIJA POSLA. 
Upravo je affiliate marketing ono u čemu se globalizacija najbolje očituje i to u svojem najpozitivnijem obliku! To je zato što možete putem interneta dati svoj affiliate link osobi koja se nalazi na drugom kraju svijeta kako bi postala Vaš suradnik, iako tu osobu nikad niste uživo vidjeli, a možda nikada i nećete! Također možete svoj affiliate link postaviti npr. na stranice socijalnih mreža i netko će ga naći i odlučiti postati Vaš suradnik.
To znači da možete sjediti kod kuće za svojim računalom i poslovati sa čitavim svijetom!

Nema komentara:

Objavi komentar